Podstrona: Jak przygotować wniosek w programie Horyzont Europa – szkolenie online / POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza

Jak przygotować wniosek w programie Horyzont Europa – szkolenie online

2021-05-31 , red.  Marta Jagiełowicz
kategoria: Wydarzenia
Horyzont Europa – nowy program ramowy badań i innowacji UE.

Serdecznie zapraszamy na szkolenie „Jak przygotować wniosek w programie Horyzont Europa”, które odbędzie się 10 czerwca br. (czwartek) o godz. 10:00 w formule online. Szkolenie będzie prowadzone tylko dla pracowników Politechniki Rzeszowskiej.

Program szkolenia

W ramach szkolenia będą omawiane takie zagadnienia, jak: rodzaje projektów w Horyzoncie Europa, konkursy planowane w latach 2021 i 2022, gdzie znaleźć informacje o konkursach, dokumentacji projektowej, realizowanych projektach itp. – Funding & Tender Portal, przygotowanie wniosku – elementy, różnice między Horyzontem 2020 a Horyzontem Europa, dobre praktyki.

W szkoleniu będą mogli wziąć udział jedynie pracownicy Politechniki Rzeszowskiej, którzy wcześniej dokonali rejestracji – link do rejestracji. Szkolenie będzie prowadzić Anna Armuła z Regionalnego Punktu Kontaktowego CTT PK.

Horyzont Europa

Horyzont Europa (2021–2027) to program w zakresie badań naukowych i innowacji, który zastąpi program Horyzont 2020. Jego budżet wynosi ok. 95,5 mld euro. Na kwotę składa się m.in. 5,4 mld euro (w cenach bieżących) z instrumentu NextGenerationEU, przeznaczone na przyspieszenie odbudowy Unii Europejskiej i poprawienie jej odporności na przyszłe kryzysy, a także dodatkowe 4,5 mld euro (w cenach bieżących). Stanowi to wzrost o 30 proc. w stosunku do kończącego się programu Horyzont 2020 i sprawia, że Horyzont Europa będzie najbardziej ambitnym programem w zakresie badań naukowych i innowacji w historii UE.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję